gevoelsmens | verbinder | creator | eigen-wijzer

Mijn lijf en gevoel als kompas

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent geworden naar wie ik ben. Ik vertel je graag meer, maar waar zal ik beginnen? Allereerst mijn naam: Cecile Knapen. En nu wellicht een paar kernwoorden: sensitief, speels, gegrond, daadkrachtig, nieuwsgierig, invoelend, eigenwijs en praktisch ingesteld. Daarnaast ben ik een creatieveling die snel kan schakelen, dol is op de natuur en erg van dansen en bewegen houdt! 


In mijn werk als coach, trainer en haptotherapeut zet ik mijn gevoel in als kompas. In stem af op degene die ik begeleid en ben bewust van wat ik beleef in interactie met de ander. Mijn lijf en intuïtie geven mij informatie die mijn denken soms niet snapt, maar juist door het in te brengen heb ik ontdekt dat deze informatie juist heel waardevol is. Ik begeleid de Lijfbewijs coachtraining en het Lijfbewijs hapto traject vanuit een eigen-wijze, intuïtieve en lijfgerichte manier. 


In beweging blijven doet me zo goed, zowel fysiek door mijn lijf in beweging te zetten als om stil te staan bij mijn innerlijke bewegingen. Blijven bewegen en mogen spelen is voor mij open blijven staan voor wat zich aandient in het moment, zonder dat ik het allemaal hoef te weten. Ik mag het gaandeweg ontdekken en het hoeft niet perfect. Ik voel simpelweg wat iets met me doet en kijk dat wat ik er mee wil. Of ik er een 'ja' of 'nee' bij voel, of ik er blij van word of niet en wat het in mij raakt in de breedste zin van het woord. En zo is mijn gevoel mijn kompas geworden. En het mooie daarvan is dat ik me van binnen blij, tevreden en vervuld voel. Ik heb de bevestiging van anderen of van externe dingen minder nodig, omdat ik in de basis gewoon blij met mezelf ben.

Benieuwd naar mijn achtergrond qua werk en opleidingen? Check mijn Linkedin profiel.

Luister zeker ook de Lijfbewijs podcast als je meer gevoel wil krijgen bij wie ik ben en wat ik doe.

Werk met mij

Lijfbewijs hapto traject

3 maanden 1-op-1 begeleiding voor persoonlijke verdieping

€ 397,- (btw vrij)

In dit 1-op-1 traject gaan we samen op onderzoek uit!

Ik leer je te voelen, de signalen van je lijf te (h)erkennen en weer te vertrouwen op je eigen-wijsheid.

 

Lijfbewijs coachtraining

verdiep je coach- en begeleidingsvaardigheden

€ 497,- (excl. btw)

In deze coachtraining leer je op een eigen-wijze, intuïtieve en lijfgerichte manier te coachen en begeleiden en jezelf in te zetten als instrument.


Vertrouwen op mijn gevoel

Ik ben altijd een verzamelaar geweest van kennis. De een spaart kaarten of postzegels en ik spaarde opleidingen. Ik volgde de ene na de andere opleiding en mijn cv (zie Linkedin) breidde zich steeds verder uit. Ik was als een spons die zich helemaal volzoog met nieuwe informatie. Kennis gaf mij zekerheid, waardoor ik me beter voelde over mezelf en mijn kunnen. Echter, het was eigenlijk nooit goed genoeg. Er was altijd weer een nieuwe opleiding die ik nodig had om écht goed in mijn vak te zijn. Uiteraard ben ik enorm blij met de kennis ik die ik opgedaan heb, aangezien deze een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan mijn ontwikkeling. Door de jaren heen heb ik echter ook ontdekt dat het gaat om de belichaming van deze kennis en eigenlijk nog veel belangrijk dat ik uit mag gaan van mijn innerlijk weten. Nu durf ik te vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie en dat wat mijn lijf me vertelt. Voor mij is dat ook de sleutel in de coaching en begeleiding vanuit mijn rol als coach, trainer en haptotherapeut.


Ik geloof dan ook volledig in coaching en begeleiding op een eigen-wijze, intuïtieve en lijfgerichte manier. Door jezelf in te brengen, nodig je de ander uit dat ook te doen.

Durven zijn in het niet-weten en vertrouwen

Het durven zijn in het niet-weten en het leren vertrouwen op mijn gevoel zie ik echt als de allerbelangrijkste dingen die ik geleerd heb de afgelopen jaren! Wow, en wat een weg, want voor mij was dit echt niet makkelijk. Als ik het niet weet, wat dan? Ontzettend spannend vond ik dat!

Wat is 'zijn in het niet-weten' eigenlijk? Goede vraag en de vraag is of je daar met je denken een goed antwoord op vindt. Het niet-weten raakt namelijk een heel andere laag binnen jezelf aan. Een laag die te maken heeft met vertrouwen, intuïtie en in lijn zijn met jezelf. Ja, allemaal heel mooie woorden Cecile, maar hoe doe je dat? Om je een eerlijk antwoord te geven, ik weet het ook niet precies. Althans mijn hoofd weet het niet, maar mijn gevoel wel. Ik heb dus geen protocol of handleiding die ik je kan geven om te zijn in het niet-weten en te durven vertrouwen op je gevoel. Het is vooral proberen, onderzoeken, observeren, voelen en dat proces keer op keer herhalen. Voelen wat het met je doet als je het even niet weet, wat er zich dan aandient aan gedachten, emoties en fysieke sensaties. Dat waarnemen en puur ervaren zonder dat je het direct moet oplossen. En geloof mij, ook ik worstel daar nog regelmatig mee! Mijn hoofd wordt onrustig als ik het niet weet, zelfs als ik van binnen voel dat het allemaal klopt. Herkenbaar?

En dan is het een kwestie van kiezen, volg ik mijn gedachten of mijn gevoel. En ik heb ontdekt dat wat ik ook kies, het altijd nieuwe informatie oplevert waarmee ik weer verder kan. Ik kan weer voelen wat het met me doet  en eventueel opnieuw een keuze maken. Oftewel, het hoeft niet perfect en ik blijf in beweging

Lijfbewijs hapto traject

Gun jezelf om meer te voelen, meer te ervaren, meer te (be)leven en meer vrijheid binnen jezelf te creëren!

Lijfbewijs coachtraining

Verdiep je coach- en begeleidingsvaardigheden door op een eigen-wijze, intuïtieve en lijfgerichte manier te werken!