Zet jezelf in als instrument
>> IN COACHING EN BEGELEIDING

De Lijfbewijs coachtraining biedt je handvatten om de mensen waar je mee werkt op een nog dieper niveau te kunnen coachen en begeleiden. Je leert hoe je jezelf als instrument inzet vanuit vertrouwen en creativiteit. Je krijgt verschillende tools, oefeningen en informatie aangereikt om dat op een lijfgerichte en creatieve manier te kunnen doen.

JA, ik doe mee!

 


 De Lijfbewijs coachtraining sluit perfect aan als je:

  • de taal van het lijf beter wil begrijpen, zodat je meer kan voelen van jezelf en degene die je begeleidt
  • meer inzicht wil krijgen in jouw manier van waarnemen, jouw kwaliteiten en de kracht van jouw aanwezigheid
  • verschillende praktische tools en handvatten wil om te kunnen coachen en begeleiden op een lijfgerichte en creatieve manier
  • je meer wil afstemmen op degene die je begeleidt, zonder in het ‘verhaal’ te duiken en de verantwoordelijkheid over te nemen
  • meer wil vertrouwen op je jezelf als instrument in plaats van allerlei modellen of methodieken


Coaching gaat voor mij over écht aanwezig zijn
>> WEES EEN GIDS VAN HET PROCES

Aanwezig zijn met aandacht en de ander zijn eigen antwoorden te laten vinden. Jezelf voelend inbrengen, je afstemmen op de ander en je eigen lijf gebruiken als kompas. Hoe meer je jezelf inbrengt, hoe meer je de ander uitnodigt dat ook te doen. 

Mijn aanpak als trainer, coach en haptotherapeut heeft de volgende kenmerken:


In het nu

Ik werk altijd met wat zich aandient in het moment, dus ook ik weet vooraf niet exact hoe een sessie of trainingsdag zal verlopen. En dat is ook het mooie van samenzijn en samen ontdekken.


Lijfgericht

Vanuit een lijfgerichte aanpak gaan we aan de slag. Ik leer je te luisteren naar de signalen die je lijf je geeft en nodig je uit om de switch van je hoofd naar je lijf te maken.


Onderzoeken

Samen gaan we op onderzoek uit via een gesprek en verschillende werkvormen. Ik nodig je uit nieuwsgierig te zijn naar wat je tegenkomt op de ontdekkingsreis naar jezelf.


Zelf doen
Ik zie mezelf slechts als een gids van het proces. Ik vind het belangrijk dat je inzicht krijgt in je eigen kwaliteiten, durft te luisteren naar je gevoel en leert te vertrouwen op je eigen-wijsheid!


Je lijf gebruiken als kompas
>> VAN DENKEN NAAR VOELEN

Door meer balans te creëren tussen voelen en denken zal je je minder laten leiden door je gedachten en minder in het ‘verhaal’ duiken van de ander. Als je je eigen lijf blijft voelen en je je niet steeds bezighoudt met de oplossing voor het ‘probleem’, geef je de ander de ruimte en laat je de verantwoordelijkheid daar waar die hoort. Vandaaruit kan jij moeiteloos coachen en begeleiden!

JA, ik doe mee!
>> REVIEWS OVER DE LIJFBEWIJS COACHTRAINING


Roos Temme

"De Lijfbewijs coachtraining van Cecile heeft mij persoonlijk verrijkt en heeft mijn vaardigheden als coach verdiept. Naast het coachen op mentaal en emotioneel vlak reikt Cecile diverse tools aan voor het betrekken van het lichaam in coaching, het leren interpreteren van de taal die het lichaam spreekt, het (door)voelen en ervaren van sensaties en, bovenal, coachen op intuïtie waarbij modellen ondersteunend kunnen zijn in plaats van leidend. Cecile is een fantastische persoonlijkheid met heel veel kennis, die zij op een heel toegankelijke manier weet aan te rijken. Ze staat niet tegenover haar coachees of cursisten, maar loopt naast je met je mee.

Ik heb dankzij de training nog weer beter ontdekt waar mijn persoonlijke sterktes liggen op het gebied van coaching en in welke richting ik mij vanaf hier nog verder wil en mag gaan ontwikkelen.

Dat de training live online wordt gegeven heb ik alleen maar als een voordeel ervaren. Wellicht voelt het zelfs nog veiliger om je volledig open te stellen vanuit je eigen omgeving.
Jammer dat de training is afgelopen, ik keek er wekelijks naar uit.  Dankjewel Cecile!"

Sandra Maas

"Een hele fijne training die veel inzichten geeft op verschillende wijzen van coachen. Het fijne bij deze training vond ik het lijfgerichte en intuïtieve, waarop jij jouw eigen wijze kunt ontdekken. En Cecile is een hele fijne en wijze dame met veel eigen ervaring die ze ook met je deelt. Heel fijn en waardevol!"


Nathaly Archontaki

"De coachingsopleiding van Lijfbewijs is echt een aanrader. Ik zelf als yoga docent en teacher trainer heb er veel aan gehad zowel voor mezelf als in mijn lessen. Je moet deze opleiding zeker doen als je meer over jezelf te weten wilt komen en tools wilt krijgen om je deelnemers/ klanten op een intuïtieve/creatieve wijzen wilt coachen. De lessen hebben een fijne balans tussen theorie en praktijk. De docente Cecile heeft een hele fijne duidelijke manier om informatie over te brengen. Zeer zeker een aanrader." 

Janneke Eefting

"De Lijfbewijs coachtraining is absoluut een waardevolle aanvulling! Het bevat veel praktische handvaten die je gelijk kunt toepassen in je werk. Ik heb ook enorm veel over mijzelf geleerd tijdens dit traject. Best confronterend maar het heeft echt iets in beweging gezet wat ik alleen maar kan omarmen. Om met zoveel enthousiasme, toewijding en respect door Cecile te worden begeleid is echt een cadeau!"


Deborah Unger

"Cecile is een grote bron van inspiratie! Super toffe afwisselende cursus van oefeningen en theorie."

Ayse Bayrak-de Jager

"Hele fijne inspirerende training die mij veel handvatten heeft gegeven. Zeker een aanrader!"

 
 
 
E-mailen
Bellen