Fascinatie voor de connectie tussen lichaam en geest
>> CECILE KNAPEN >> GEVOELSMENS >> VERBINDER >> CREATIEVELING

Altijd al ben ik gefascineerd geweest door de connectie tussen lichaam en geest en de invloed hiervan op iemands denken, voelen en handelen. In mijn werk als trainer, coach en haptotherapeut laat ik me hier ook keer op keer weer door verwonderen. Wat me opgevallen is, is hoe weinig connectie mensen eigenlijk hebben met hun lijf. En hoe weinig oog ze hebben voor hun binnenwereld met bijbehorende gevoelens. Ze leven als het ware vanuit hun hoofd en missen daardoor alle waardevolle signalen van hun lijf of gevoel. Helaas met alle gevolgen van dien.

In mijn begeleiding kies ik dan ook altijd voor een lijfgerichte en creatieve aanpak, met als doel de balans tussen lichaam en geest weer te herstellen. Hierbij zet ik mijn lijf, gevoel en intuïtie in als kompas en maak ik van daaruit contact. De verbinding tussen mij en de ander staat hierin centraal.

Vanuit Lijfbewijs ik geef groepstrainingen, teamcoaching en individuele begeleiding - met name in het bedrijfsleven - op het gebied van lichaamsbewustwording, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ben ik als docent verbonden aan verschillende opleidingsinstituten, waar ik lessen geef onder andere op het gebied van coaching. Super leuk om te doen!

Mijn uitgangspunt voor coaching is dat de coachee zelf de expert is van zijn eigen leven. Alle antwoorden en oplossingen zitten al in de coachee en die hoef ik dus niet aan te dragen. Ik zet me slechts in als een gids van het proces en we gaan samen op onderzoek. Ik begeleid bij het creëren van overzicht en inzicht, zodat de coachee uiteindelijk de antwoorden op zijn eigen vragen kan vinden. 

 

>> MIJN LIJF EN GEVOEL ALS KOMPAS

Ik ben altijd een verzamelaar geweest van kennis. Ik volgde de ene na de andere opleiding en mijn cv (zie Linkedin) breidde zich steeds verder uit. Ik was als een spons die zich helemaal volzoog met nieuwe informatie. Heel waardevol natuurlijk, maar door de jaren heen heb ik ook ontdekt dat de belichaming van deze kennis en het vertrouwen op mijn innerlijk weten minstens zo belangrijk zijn. Nu gebruik ik voornamelijk mijn lijf en gevoel als kompas en zie ik dat ook als de sleutel in coaching en begeleiding. 

Naast het lijfgericht en creatief coachen vanuit Lijfbewijs, begeleid ik de Cielzijn verdiepingsgroepen. Cielzijn is een inspirerende ontmoetingsplek om samen met een groep gelijkgestemden verdieping te zoeken in verschillende onderwerpen rondom spiritualiteit.


 
 
 
E-mailen
Bellen