Lijfbewijs hapto traject om te leren voelen en de signalen van je lijf te (h)erkennen

1-op-1 traject
3 maanden begeleiding
live online sessies


Wil jij uit je hoofd en in je lijf?

Met het individuele Lijfbewijs hapto traject creëer je balans tussen voelen en denken en kom je meer in contact met je lijf.


Samen onderzoeken we waar jouw verlangens en behoeftes liggen en wat jij nodig hebt om deze meer de ruimte te geven. Graag leer ik je hoe je meer naar je lijf kan luisteren en de signalen die het geeft beter en sneller kan (h)erkennen. Ook zal je meer zicht krijgen op je gevoelens, emoties en intuïtie en hoe je deze in kan zetten als kompas. 


lees meer

Je lijf als informatiebron

Je lichaam heeft echt zijn eigen verhaal. De vraag is alleen hoeveel aandacht je daarvoor hebt. Luister je vooral naar de tienduizenden gedachten die per dag binnenkomen en heb je nauwelijks oog en oor voor wat je lijf je vertelt? Dan ben je niet de enige! Ook voor mij was dat jarenlang de normaalste zaak de wereld. Ik was vooral druk met to-do lijsten afwerken, alles wat nog 'moest'. Ik stelde continu hoge eisen aan mezelf, gunde mezelf pas rust als ik alles af had (wat dus nooit zo was) en mijn hoofd had de meest briljante en overtuigende verhalen waarom ik nu toch echt eerst iets anders moest doen, voordat ik rust zou nemen. Herkenbaar?


Hoe zou het zijn als je:


 • de taal en het verhaal van je lichaam beter leert begrijpen, zodat je meer kan voelen
 • je verlangens en behoeften meer ruimte kan geven en die ook eerder durft te volgen
 • beter leert omgaan met de verschillende emoties (boos, blij, bang en verdriet)
 • weer kan genieten van de dingen die je doet, los van het resultaat
 • minder laat leiden door alles om je heen, maar je meer focust op jezelf

Zet jij je eerste stap naar een voelend leven?

Eyeopener
Cecile is een hele fijne, intuïtieve, vrouw. Ze voelt heel goed aan waar er spanning zit in je lichaam. En door middel van oefeningen ga jij dit ook steeds beter voelen. Hoe gaat het met jou? Een hele simpele vraag waar je snel; goed hoor op antwoord. Maar als je dieper gaat kijken, geeft je lichaam je misschien andere antwoorden dan dat je hoofd in eerste instantie (uit gewoonte) gelijk zegt. Cecile heeft mij geleerd om beter te luisteren naar de kleine aanwijzingen in mijn lijf. Ik ben haar heel dankbaar voor eyeopeners die in mij lagen maar die zij naar boven heeft gehaald.
Priscilla Heijkoop 
Vertrouwen in mezelf
Enorm dankbaar voor de drie coaching sessies met Cecile. Zij heeft mijn vraagstuk verhelderd door de juiste vragen te stellen en waardevol advies te geven waardoor ik met positieve energie en vanuit vertrouwen in mezelf mijn bedrijfsplan verder kon uitwerken. Cecile heeft een hele fijne persoonlijkheid, weet goed waar ze over praat en ik kan haar van harte aanbevelen!
Charlotte Groen

Diep voelen die helend werkt

Met veel kennis en nog meer gevoel stelt Cecile je de juiste vragen. Je wordt liefdevol en geduldig geleid naar je eigen antwoorden en wees dan niet verbaasd als er nieuwe inzichten komen. Inzichten waar je verder mee komt, een diep voelen die helend werkt en je lichter maakt. Je lijf is het bewijs.
Barbie Sjamaar

Wat maakt het Lijfbewijs hapto traject uniek?

De meeste haptotherapeuten en haptonomen werken niet online, wat ik heel goed begrijp, aangezien fysieke aanraking niet mogelijk is als je niet bij elkaar in een ruimte bent. Ook zijn bepaalde oefenvormen met materiaal een stuk lastiger als je niet samen bent. Toch kies ik er voor om volledig online te werken, omdat er binnen de haptotherapie gelukkig nog vele andere werkvormen zijn om iemand te leren voelen en te begeleiden met zijn hulpvraag.


Zelf heb ik ontdekt dat ook met online sessies een hoop 'aangeraakt' kan worden en dat het daarnaast veel praktische voordelen heeft. Ik vind mijn online sessies dan ook zeker niet onder doen voor de sessies die ik op locatie geef en in sommige gevallen zelfs nog diepgaander. Keer op keer voelt het toch zo dichtbij en verbonden, ondanks dat we niet op dezelfde plek zijn, en dat vind ik magisch! Bovenal vind ik het zelf gewoon super leuk om online te werken en ben er dan ook trots dat ik dit unieke traject kan aanbieden.

Met het Lijfbewijs hapto traject krijg je:


 • live online haptotherapie sessies vanuit je eigen vertrouwde omgeving, zonder reistijd- en reiskosten
 • drie maanden persoonlijke begeleiding
 • veel flexibiliteit qua planning van de sessies, avonden zijn eventueel ook mogelijk
 • ook wekelijks tussentijds live online contact
 • mogelijk een vergoeding vanuit je zorgverzekering - check de mogelijkheden

Wil je toch graag een van de sessies op locatie laten plaatsvinden, dat kan dat in overleg en tegen meerprijs. Neem gerust contact op!

Geef je jouw innerlijke criticus steeds te hoofdrol in je leven, maar verlang je er naar om meer te leven vanuit vertrouwen?

  Door te luisteren naar je lijf en weer in contact te komen met je gevoelens en verlangens, creëer je ruimte binnen jezelf en kun je vandaaruit keuzes maken. In plaats van steeds te luisteren naar de oneindige gedachtestroom, geef je meer aandacht aan je innerlijke stem, aan dat wat jij écht wil. Hoe heerlijk zou het zijn als je je weer vrij kan voelen binnen jezelf!


  Ga samen met mij aan de slag en ontdek hoe je:


  • beter kan luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft
  • meer rust kan ervaren en niet steeds meer 'aan' hoeft te staan
  • makkelijker 'nee' kan zeggen en beter je grenzen kan aangeven
  • meer kan vertrouwen op je gevoel en niet meer als 'wandelend hoofd' door het leven gaat
  • de lat wat lager kan leggen en meer plezier kan beleven aan dingen die je doet
  • ook als je niets 'nuttigs' gedaan of gepresteerd hebt tevreden kan zijn met jezelf
  • keuzes kan maken vanuit vertrouwen in plaats vanuit angst
  • je eigen pad kan volgen, ook als dat afwijkt van 'hoe het hoort'
  • beter voor jezelf leert zorgen in plaats van steeds voor anderen te zorgen
  • de juiste balans kan vinden tussen privé en werk en tussen me-time en tijd met anderen

Wil jij meer vanuit je gevoel leven? Meld je dan direct aan voor een individueel traject!

Lijfbewijs hapto traject

3 maanden 1-op-1 begeleiding voor persoonlijke verdieping

€ 397,- (btw vrij)

In dit 1-op-1 traject gaan we samen op onderzoek uit!

Ik leer je te voelen, de signalen van je lijf te (h)erkennen

en weer te vertrouwen op je eigen-wijsheid.


3 maanden persoonlijke begeleiding
4 live online sessies (ca. 45-60 min per sessies)

wekelijk tussentijds contact via mail of what's app

welkomstpakket

mogelijk een vergoeding vanuit je zorgverzekering


Ik zou het super leuk vinden om je te begeleiden op jouw ontdekkingsreis naar je eigen-wijze zelf! Wat je van het Lijfbewijs hapto traject met mij kan verwachten is dat ik:


 • iedere sessie vanuit enthousiasme, eerlijkheid en speelsheid insteek
 • er met aandacht voor je ben en een luisterend oor bied
 • je uitnodig om stappen te zetten en je eigen verantwoordelijkheid te nemen
 • geen quick-fix bied of een handboek met oplossingen
 • je niet ga zeggen wat je moet doen, aangezien jij dat zelf veel beter weet
 • altijd een combinatie maak tussen denken, voelen en doen
 • er vanuit ga dat je me na de drie maanden niet meer nodig hebt, omdat je het zelf kan

Life is like riding a bicycle. 

To keep the balance you must keep moving.

Albert Einstein

Je bent je eigen expert! Alle antwoorden zitten al in jou!

Ben je bereid om op zelfonderzoek te gaan?

In onze samenwerking ben jij de expert van je eigen leven. Ik begeleid je bij het creëren van overzicht en inzicht, zodat jij uiteindelijk de antwoorden op je eigen vragen kan vinden. Jij weet het namelijk zelf het beste van iedereen wat je nodig hebt, al heb je dat op dit moment wellicht even niet scherp.


Ga je ik je dan vertellen hoe je dat moet doen? Nee, we gaan samen op onderzoek uit zodat jij uiteindelijk zelf de antwoorden op je eigen vragen vindt. Dus als je op zoek bent naar een quick fix of een handboek met de juiste oplossingen, ben je bij mij niet aan het juiste adres. Ik ben wel de geschikte therapeut voor jou als je zelf bereid bent de ontdekkingreis naar je eigen gevoel te maken en de verantwoordelijkheid daarvoor te dragen. Dat betekent dat ook als je het spannend vindt en je hoofd het niet begrijpt, je toch nieuwsgierig blijft en open staat voor wat je lijf je vertelt. Ben je er klaar voor om weer op je eigen-wijsheid te vertrouwen?

Ik kijk er naar uit om je te mogen begeleiden! Mijn aanpak als haptotherapeut heeft de volgende kenmerken:

Ik werk altijd met wat zich aandient in het moment, dus ook ik weet vooraf niet precies hoe een sessie zal verlopen. En dat is ook het mooie van samenzijn, samen ontdekken en samen sparren.
Vanuit een lijfgerichte aanpak gaan we aan de slag. Ik leer je te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft en breng je van je hoofd naar je lijf, zodat je je gevoel meer ruimte kan geven.
We gaan samen op onderzoek uit via gesprek en verschillende werkvormen. Ik nodig je uit nieuwsgierig te zijn naar wat je tegenkomt op deze ontdekkingsreis naar jezelf.
Jij kan het zelf en ik ben slechts een gids in dit proces. Ik vind het dan ook belangrijk dat je inzicht krijgt in je eigen kwaliteiten en leert te vertrouwen op je eigen-wijsheid!

Yeah, heb jij ook zin om in beweging te blijven op weg naar jouw eigen-wijze zelf?

Tevreden zijn ook als je niets ‘nuttigs’ doet

'Zelf doen' waren een van mijn eerste woorden en daarna waarschijnlijk het woord 'presteren'. Al van jongs af aan was ik enorm hongerig naar kennis en wilde ik ook graag goed zijn in de dingen die ik deed. En ik moet zeggen dat ging me ook vrij gemakkelijk af. Uiteindelijk werd het presteren mijn manier om gezien te worden en daar ging ik dus ook steeds meer van doen. Van de ene opleiding naar de andere opleiding, van het ene project naar het andere project en zo maar door. Ik heb daar enorm veel mee bereikt, waar ik ook super trots op ben. Het heeft me gebracht waar ik nu ben. Ik heb er heel veel van geleerd en ook plezier aan beleefd,


Tegelijkertijd heeft het me in sommige periodes ook veel gekost. Het steeds 'aan' staan, het gevoel hebben altijd iets te 'moeten' en werk of opleiding altijd voor alles te laten gaan. Ik heb mijn eigenwaarde regelmatig laten afhangen van mijn prestaties en had vaak een onbevredigend gevoel van binnen. Of ik voelde me schuldig als ik mijn tijd niet 'nuttig' besteed had. Pfff, als ik er aan terugdenk voel ik direct de verkramping die het me gaf. Ik zette mezelf vast met alles wat ik van mezelf moest en de lat die ik zelf sky high gelegd had. Ik ging regelmatig mijn grenzen over, waardoor de vermoeidheid toenam en ik vooral ook mijn plezier verloor in de dingen die ik deed.


Door aan de slag te gaan met haptotherapie en andere vormen van lichaamswerk heb ik heel goed leren voelen en de signalen van mijn lichaam leren herkennen, waardoor ook de ruimte voelde om andere keuzes te maken! En dat heeft me zoveel vrijheid gegeven, waardoor ik veel minder 'moet'.


Ik gun jou ook dat je weer plezier mag beleven aan de dingen die je doet, je vrij mag voelen van binnen en een voldaan gevoel mag hebben, no matter what. Dat je mag ge-nieten, minder hoeft van jezelf en wat liever bent voor jezelf. Laten we samen aan de slag gaan! Ik kijk er naar uit!

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Eyeopener

Cecile is een hele fijne, intuïtieve, vrouw. Ze voelt heel goed aan waar er spanning zit in je lichaam. En door middel van oefeningen ga jij dit ook steeds beter voelen. Hoe gaat het met jou? Een hele simpele vraag waar je snel; goed hoor op antwoord. Maar als je dieper gaat kijken, geeft je lichaam je misschien andere antwoorden dan dat je hoofd in eerste instantie (uit gewoonte) gelijk zegt. Cecile heeft mij geleerd om beter te luisteren naar de kleine aanwijzingen in mijn lijf. Ik ben haar heel dankbaar voor eyeopeners die in mij lagen maar die zij naar boven heeft gehaald.
Priscilla Heijkoop
Vertrouwen in mezelf
Enorm dankbaar voor de coaching sessies met Cecile. 

Zij heeft mijn vraagstuk verhelderd door de juiste vragen te stellen en waardevol advies te geven waardoor ik met positieve energie en vanuit vertrouwen in mezelf mijn bedrijfsplan verder kon uitwerken. Cecile heeft een hele fijne persoonlijkheid, weet goed waar ze over praat en ik kan haar van harte aanbevelen!

Charlotte Groen

Diep voelen die helend werkt

Met veel kennis en nog meer gevoel stelt Cecile je de juiste vragen. Je wordt liefdevol en geduldig geleid naar je eigen antwoorden en wees dan niet verbaasd als er nieuwe inzichten komen. Inzichten waar je verder mee komt, een diep voelen die helend werkt en je lichter maakt. Je lijf is het bewijs.
Barbie Sjamaar