Lijfbewijs coachtraining om te leren begeleiden op een eigen-wijze, intuïtieve en lijfgerichte manier

online coachtraining
10+ jaar ervaring
6 live online lessen


Zet jezelf in als instrument

De Lijfbewijs coachtraining biedt je handvatten om de mensen waar je mee werkt op een nog dieper niveau te kunnen coachen en begeleiden.


Je leert hoe je jezelf als instrument inzet vanuit vertrouwen en creativiteit. Je krijgt verschillende tools, oefeningen en informatie aangereikt om dat op een eigen-wijze, intuïtieve en lijfgerichte manier te kunnen doen.

lees meer

Wil jij coachen en begeleiden vanuit vertrouwen op je intuïtie? 

Door meer balans te creëren tussen voelen en denken zal je je minder laten leiden door je gedachten en minder in het ‘verhaal’ duiken van degene die je begeleidt. Je blijft je bewuster van de signalen die je lijf je geeft en durft meer te vertrouwen op je gevoel. Door je eigen lijf te blijven voelen en niet al bezig te gaan met de oplossingen voor het ‘probleem’, geef je de ander de ruimte en laat je de verantwoordelijkheid daar waar die hoort. Hoe fijn zou het zijn als je jezelf deze ruimte kan geven, waardoor je moeiteloos kan coachen en begeleiden!

 

De Lijfbewijs coachtraining is geschikt voor jou als je:


 • de taal en het verhaal van je lichaam beter wil begrijpen, zodat je meer kan voelen van jezelf en degene die je begeleidt
 • een beter beeld wil krijgen van hoe jij je omgeving waarneemt en hoe je je aandacht meer op jezelf kan richten, zodat je de verantwoordelijkheid kan laten daar waar die hoort
 • vanuit je natuurlijk flow  wil kunnen coachen en begeleiden, zodat je moeiteloos je werk kan doen met nog meer plezier
 • meer inzicht wil krijgen in jouw kwaliteiten en de kracht van jouw aanwezigheid, zodat jij magie kan laten ontstaan
 • verschillende praktische tools en handvatten wil om te kunnen coachen en begeleiden op een eigen-wijze, intuïtieve en lijfgerichte manier
 • je meer wil afstemmen op degene die je begeleidt, zonder dat je in het ‘verhaal’ van de ander duikt en je na de sessie vermoeid voelt
 • meer wil vertrouwen op je eigen-wijsheid in plaats van allerlei modellen of methodieken, zodat jij jezelf als instrument in kan zetten
 • gelooft dat persoonlijke ontwikkeling de basis is voor de coaching en begeleiding van een ander
 • intuïtie wil durven volgen, zonder dat je denken het volledig begrijpt en zonder dat je vooraf exact weet wat de uitkomst zal zijn
 • van binnen een duidelijke 'JA' voelt en enorm veel zin hebt om je skills in coaching en begeleiding te verdiepen

Wil jij jouw eigen-wijsheid inzetten als je coacht?

Reviews over de Lijfbewijs coachtraining:

Afwisselend!
Cecile is een grote bron van inspiratie! Super toffe afwisselende cursus van oefeningen en theorie.
Deborah Unger 
Inspirerend!
Hele fijne inspirerende training die mij veel handvatten heeft gegeven. Zeker een aanrader!

Ayse Bayrak-de Jager

Dynamisch, speels en professioneel
Het was een inspirerende training waarin Cecile je op een dynamische, speelse en professionele manier meeneemt in het vak van coaching. Het is een fijne afwisseling van theorie en ervaren, zowel als coach als coachee. Ik had altijd mijn twijfels in het coachen van mensen via een beeldscherm. Deze training en Cecile heeft mij laten zien dat dit zeker mogelijk is. Daarbij vind ik het bijzonder hoe je je eigen gevoelens en sensaties in kunt zetten tijdens het coachen. Deze training is zeker een meerwaarde om te volgen om je als coach te verdiepen in de belevingswereld van de mens. Ook als coachee van Cecile heb ik mogen ervaren wat het coachen op deze manier kan brengen. Dank je wel Cecile!
Ilona van Duijnhoven 
Zeer zeker een aanrader
De coachingsopleiding van Lijfbewijs is echt een aanrader. Ik zelf als yoga docent en teacher trainer heb er veel aan gehad zowel voor mezelf als in mijn lessen. Je moet deze opleiding zeker doen als je meer over jezelf te weten wilt komen en tools wilt krijgen om je deelnemers/ klanten op een intuïtieve/creatieve wijzen wilt coachen. De lessen hebben een fijne balans tussen theorie en praktijk. De docente Cecile heeft een hele fijne duidelijke manier om informatie over te brengen. Zeer zeker een aanrader.
Nathaly Archontaki
Waardevolle aanvulling
De Lijfbewijs coachtraining is absoluut een waardevolle aanvulling!


Het bevat veel praktische handvaten die je gelijk kunt toepassen in je werk. Ik heb ook enorm veel over mijzelf geleerd tijdens dit traject. Best confronterend maar het heeft echt iets in beweging gezet wat ik alleen maar kan omarmen.


Om met zoveel enthousiasme, toewijding en respect door Cecile te worden begeleid is echt een cadeau!
Janneke Eefting

Waaruit bestaat de Lijfbewijs training?

Deze coachtraining bestaat uit 6 live online lessen van 2,5 uur per keer. In aanvulling daarop kan je verschillende praktijkdagen en masterclasses volgen.
Alle online lessen bevatten een stukje theorie, maar we gaan vooral samen aan de slag met praktische en ervaringsgerichte oefeningen. Dit doen we als gehele groep of in kleinere groepjes, zodat er alle ruimte is om vragen  te stellen en ervaringen te delen. De lessen worden ondersteund met studiemateriaal en opdrachten. 


De thema's die aan bod komen in deze training zijn:


 • je lijf als informatiebron
 • waarnemen als coach
 • lichaamstaal en communicatie
 • verbinden en afstemmen
 • mindset en transformatie
 • werkvormen en creativiteit


Omdat persoonlijk contact mij veel energie geeft, kies ik er bewust voor om de training live online te geven. Als je er live bij bent, kun je zelf ook het meeste uit de training halen.

Meld je aan voor de online Lijfbewijs coachtraining

Lijfbewijs coachtraining

verdiep je coach- en begeleidingsvaardigheden

€ 497,- (excl. btw)

In deze coachtraining leer je op een eigen-wijze, intuïtieve en lijfgerichte manier te coachen en begeleiden.


6 online live lessen van 2,5 uur

uitgebreid studiemateriaal


Start januari 2023 (dinsdagochtend - live online)

 17 jan | 24 jan |  7 feb | 14 feb | 7 mrt | 14 mrt 2023
lestijden 09.30-12.30 uur (pauze van 11.00-11.30 uur)

Start 16 maart 2023 (donderdagochtend - live online)

16 mrt | 23 mrt | 6 april | 13 april | 11 mei | 18 mei 2023
lestijden 09.30-12.30 uur (pauze van 11.00-11.30 uur)


Ik zou het super leuk vinden als jij een van de deelnemers bent die bereid is stappen te zetten om te kunnen coachen en begeleiden op een eigen-wijze, intuïtieve en lijfgerichte manier. Wat je van deze Lijfbewijs coachtraining kan verwachten is dat:


 • je stappen zal maken in zowel je persoonlijke ontwikkeling als je professionele ontwikkeling
 • er een mooie afwisseling is tussen een stukje theoretische onderbouwing en het zelf ervaren
 • ik iedere sessie vanuit enthousiasme, eerlijkheid en speelsheid zal geven
 • er altijd ruimte is om vragen te stellen
 • je uitgenodigd wordt om zelf op onderzoek uit te gaan en in de praktijk te oefenen
 • ik al mijn expertise en ervaring als trainer, coach en haptotherapeut in zal zetten om jou te inspireren
 • we ook gebruik zullen maken van elkaars kennis en ervaring om nog verder te kunnen groeien
 • je (van)zelf tot de ontdekking komt wat jij nodig hebt om een ander te kunnen coachen en begeleiden op een eigen-wijze, intuïtieve en lijfgericht manier 

Mezelf zijn

altijd lekker als iemand anders dat eerst even voordoet

Loesje

Ieder lijf heeft zijn eigen verhaal en kan je zien als een enorm waardevolle informatiebron. In deze eerste les staan we stil bij wat je allemaal kan voelen en hoe je signalen van je lijf kan herkennen. Via verschillende oefeningen zal je de taal van je eigen lijf ervaren en de basisemoties leren herkennen. We maken een eerste stap naar hoe je jouw lijf als instrument in kan zetten tijdens de coaching en begeleiding van een ander.

Ben jij benieuwd door welke bril jij naar de wereld kijkt en welke invloed dat heeft op hoe jij coaching en begeleiding geeft? Dan is deze les zeker interessant voor jou! Samen onderzoeken we wat waarneming nu eigenlijk is en hoe dit in verband staat met jouw gedachten, gevoelens en referentiekader. Door verschillende oefeningen gaan we spelenderwijs aan de slag met het oefenen in waarnemen in je rol als coach of begeleider. Daarnaast gaan we aan de slag met de onderwerpen ruimte en grenzen en hoe je dit met heel praktische tools kunt toepassen in je begeleiding.

De derde les richt zich op lichaamstaal en (non-verbale) communicatie. Je leert hoe je je eigen lijf inzet als informatiebron en doet via verschillende praktische oefeningen ervaring op met het lijfgericht en intuïtief coachen. Daarnaast zal je ervaren welke invloed taal en woordgebruik heeft in coaching en begeleiding. Je oefent met verschillende soorten vraagstelling en leert hoe je gebruik kan maken van associaties, beeldspraak en andere creatieve uitingsvormen.

Als je meer inzicht wilt krijgen in de interactie tussen jou en de ander, dan weet ik zeker dat je dit een toffe les vindt! De vierde les staat namelijk in het teken van contact. Wat is contact eigenlijk en hoe zorg je voor een goede balans in de verbinding met jezelf en met de wereld om je heen? Hoe stem je af op een ander en hoe voorkom je dat jij als coach of begeleider te hard je best gaat doen? Tevens staan we stil bij jouw aanwezigheid en energie als coach of begeleider en hoe je hiermee het verschil kan maken voor de ander. It’s all about energy!

Les 5: mindset en transformatie 

De thema’s mindset en transformatie staan centraal in de vijfde les van deze training. Welk verhaal vertel jij jezelf en welke overtuigingen neem je (onbewust) mee in jouw manier van coachen en begeleiden? Hoe kan jij jouw mindset veranderen, zodat jij je gevoel durft te volgen en je vrij voelt? De transformatie die jij zelf doormaakt, is de sleutel voor de transformatie van de ander. Practice what you preach en dan ben je zonder dat je daar bewust iets voor hoeft te doen een inspirator voor de ander.

In de zesde en tevens afsluitende les van de Lijfbewijs coachtraining gaan we dieper in op het gebruik van online en offline werkvormen in coaching en begeleiding. We bekijken wat jij nodig hebt om op een creatieve manier hiermee aan de slag te gaan. Tevens brengen we in deze les alle kennis en ervaring van de voorgaande lessen samen en krijg je de laatste praktische tools mee om te kunnen coachen en begeleiden op een eigen-wijze, intuïtieve en lijfgerichte manier.

Praktijkdagen

De praktijkdagen kun je volgen in aanvulling op de Lijfbewijs coachtraining. Iedere praktijkdag heeft een apart thema. De kosten voor een praktijkdag bedragen € 125,- (excl btw).


De eerstvolgende praktijkdag zal plaatsvinden in het najaar. Binnenkort meer info.

Wil jij kunnen coachen en begeleiden vanuit je gevoel?

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Dynamisch, speels en professioneel
Het was een inspirerende training waarin Cecile je op een dynamische, speelse en professionele manier meeneemt in het vak van coaching. Het is een fijne afwisseling van theorie en ervaren, zowel als coach als coachee. Ik had altijd mijn twijfels in het coachen van mensen via een beeldscherm. Deze training en Cecile heeft mij laten zien dat dit zeker mogelijk is. Daarbij vind ik het bijzonder hoe je je eigen gevoelens en sensaties in kunt zetten tijdens het coachen. Deze training is zeker een meerwaarde om te volgen om je als coach te verdiepen in de belevingswereld van de mens. Ook als coachee van Cecile heb ik mogen ervaren wat het coachen op deze manier kan brengen. Dank je wel Cecile!
Ilona van Duijnhoven
Zeer zeker een aanrader
De coachingsopleiding van Lijfbewijs is echt een aanrader. Ik zelf als yoga docent en teacher trainer heb er veel aan gehad zowel voor mezelf als in mijn lessen. Je moet deze opleiding zeker doen als je meer over jezelf te weten wilt komen en tools wilt krijgen om je deelnemers/ klanten op een intuïtieve/creatieve wijzen wilt coachen. De lessen hebben een fijne balans tussen theorie en praktijk. De docente Cecile heeft een hele fijne duidelijke manier om informatie over te brengen. Zeer zeker een aanrader.
Nathaly Archontaki
Inspirerend
Hele fijne inspirerende training die mij veel handvatten heeft gegeven. 

Zeker een aanrader!

Ayse Bayrak-de Jager
Afwisselend
Cecile is een grote bron van inspiratie! 

Super toffe afwisselende cursus van oefeningen en theorie.

Deborah Unger